Batman, Batman Gazeteleri, Batman Haberleri
Hakkımızda
Makaleler
İletişim
  MANŞET HABERLERİ

Hasankeyf'ten start


Hasankeyf'ten start 100. Yılı geride bırakan ve bu yıl 1 haftalık etkinliklerle kutlanacak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün startı Batman'ın antik ilçesi Hasankeyf'ten verildi.

Kadınlar yöresel kıyafetlerle yürüdü. Batmanlı kadınlar 8 Mart etkinliklerini kapsamında yöresel kıyafetleriyle Hasankeyf'te bir yürüyüş yaptı. Yürüyüşe destek veren BDP Batman Milletvekili, Ayla Akat Ata, halay çekip Kürtçe söylenen şarkılara eşlik etti. Köprü başından Kale kapısına kadar defler eşliğinde yürüyen kadınlar burada yaptıkları basın açıklaması sonrası 2 Mart'ta başlayıp 6 Mart'a kadar sürecek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programını açıkladı. Batman'da kadınlar 8 Mart etkinliklerini Hasankeyf'te yöresel kıyafetlerle yaptıkları yürüyüşle başlattı.

Aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu bir grup kadın Hasankeyf köprübaşından Kale kapısına kadar def eşliğinde yürüdü. Zılgıt çekip slogan atarak Hasankeyf çarşısını geçen kadınlara erkeklerde alkışlarla destek verdi.

Kale kapısında halaylar çeken kadınlara Hasankeyf'i gezmeye gelen turistlerde eşlik etti. BDP Grup Başkan Vekili Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da eşlik ettiği halayın ardından okunan basın açıklamasında bu yıl 100. yılı kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında kısaca bilgi verildi. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, 6 Mart'a Batman'da düzenlenecek kadın mitingine tüm Batmanlıları davet etti. Akat Ata, "Kadınlar cinsel, ulusal ve sınıflar mücadelelerini 8 Mart'ta alanları doldurarak 8 Mart'ta örgütlenerek açığa çıkaracaklardır" dedi.
YAZAR :
Tarih : 2010-03-02 23:23:28
www.batmaninsesi.com © 2005 - 2010 Tüm Hakları Saklıdır .

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ


BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ

M. Kemal ÇELİK
Emin BULUT

*****


*****